„Egy szívvel közösen” mottóval hirdetett adventi akciót a szegedi Szent Gellért Szeminárium közössége. A gyűjtés december 15-én zárult, az ajándékokat pedig 21-én adták át.

A papnövendékek a Szeged-Csanádi Egyházmegyében élő nehéz sorsú gyermekek karácsonyát akarták szebbé tenni. A katekéták segítségével száz olyan gyermeknek gyűjtöttek, akiket a hittanórákról is személyesen ismernek, és valóban rászorulnak a segítségre. Az első tizenegy gyermek számára a szeminárium közössége állította össze az ajándékcsomagot; hozzájuk csatlakozott az a mintegy száz jószándékú ember, akiknek nagylelkűségéből adódóan a kezdeményezés sikerrel zárult. A felajánlásoknak köszönhetően harmincöt településen mintegy százhúsz gyermeket sikerült megajándékozni.

A felhívásra az egyházmegye különböző településeiről érkeztek ajándékok, sőt a németországi Hamburgból is jelentkezett adományozó. A csomagokat atyák, papnövendékek és a kateketikai iroda munkatársai szállították ki a hitoktatókhoz, akik még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló gyermekeknek.

A kiszállítás során néhány helyen lehetőség nyílt arra is, hogy az atyák és a kispapok személyesen adják át a karácsonyi meglepetést, így több nehéz sorsot is megismerhettek. Olyan családokkal találkoztak, ahol ez a kis ajándék tényleg a világot jelentette, megszépítve ezzel karácsony ünnepét. A szervezők köszönetet mondanak azoknak, akik az adventi kezdeményezéshez csatlakoztak, és a szervezést segítették.

Forrás: Szent Gellért Szeminárium

Fotó: Tapodi Krisztián

no images were found

Categories:

Tags:

Comments are closed