„Egy szívvel, közösen” mottóval hirdettek idén is adománygyűjtést a Jövőt a Fiataloknak Alapítvány önkéntesei. Papok és civilek fogtak össze, hogy körülbelül 150 rászoruló kisgyerek karácsonyát szépíthessék meg. Személyre szóló ajándékokat gyűjtenek 6-10 ezer forint értékben a gyerekeknek. Aki adja, annak talán nem nagy teher, azonban aki kapja, annak felbecsülhetetlen érték lehet.

Kispapok kezdeményezték négy évvel ezelőtt az egyházmegyei, adventi adománygyűjtést, amellyel rászoruló, hittanos gyerekek karácsonyát igyekeztek megszépíteni. Már az első évben több mint száz olyan gyereket sikerült ajándékkal meglepniük, akiknek egyébként semmi sem került volna a karácsonyfa alá. 

A járvány idején, 2020-ban nem tudtunk programokat szervezni, de szerettük volna segíteni a családokat. Ezért hirdettük meg az adventi gyűjtést. Kezdettől fogva fontos célkitűzésünk volt, hogy minél személyesebb módon valósuljon meg. A településeken dolgozó hitoktatókat kértük meg, hogy ajánljanak rászoruló gyerekeket, és írjanak róluk rövid jellemzést, hogy tudjuk, mire van igazán szükségük.” 

 – mondta el lapunknak Tapodi Krisztián gyulai káplán. 

 

Categories:

Tags:

Comments are closed